• Damasec Traffic Systems
  • Tal med en ekspert: (+45) 3110 9236

Bæredygtige trafikmoduler vinder indpas i flere lande

Bæredygtige trafikmoduler

Innovativ og bæredygtig trafikløsning fra England giver bildæk nyt liv på cykelstien og vejen.

Hvert år kasseres 12,5 millioner tons dæk på verdensplan. Men kasserede dæk kan rent faktisk betragtes som en råvare, der kan genanvendes og skabe nyt liv i andre produkter.

De seneste 10 år er skudt alternative og bæredygtige trafikløsninger op i en række engelske og europæiske byer, som giver bildæk et nyt lov på cykelstien og på vejene. Løsningen er udviklet af Rosehill Highways i England og kan modstå de hårdeste miljøer. 

344.000 bildæk genanvendt på et år

Alene det sidste år genanvendte Rosehill Highways over 344.000 bildæk til at producere hastighedsdæmpende og trafikløsninger, som gjorde livet mere sikkert for de bløde trafikanter. De bæredygtige løsninger tilbyder en række fordele, herunder et reduceret CO2-fodaftryk.

Trafikløsningerne er derfor et bæredygtig valg, som opfylder FN’s Verdensmål:

  • 9 Industri, innovation og infrastruktur
  • 11 Bæredygtige byer og lokalsamfund
  • 12 Ansvarligt forbrug og produktion
  • 13 Klimaindsats

FN's Verdensmål

Den bæredygtige og langtidsholdbare løsning kan være et led i den grønne omstillingen, som regeringen i starten af 2020 lagde op til. Her indgik regeringen bl.a. en aftale om 520 mio. kr., som skal gøre det nemmere at vælge cyklen til.

Reducer omkostninger og trafikkø markant

Udover trafikløsningerne er et bæredygtig valgt, er der også store omkostningsbesparelser at hente. Produkterne er designet til hurtigt og nemt at blive monteret direkte på vejen, hvilket ikke blot minimerer omkostningerne til installation, men også til udgravning væsentligt. Løsningerne minimerer samtidig forstyrrelser af trafikken, da eksempelvis en trafikø eller fartbump kan installeres på kun 30 minutter.

Eksempler på cykelstier:

Trafik cykelsti

Overflademonterede cykelstier

Adskillelse af vejbaner

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Få ny viden om fremtidens trafikløsninger

Få ny viden om fremtidens trafikløsninger

Få ny viden om kosteffektive og bæredygtige trafikløsninger afprøvet i en række af verdens største byer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev med artikler, cases og viden.

Group

You have Successfully Subscribed!